educatie

Danslessen en muzieklessen voor scholen

Dansschool SalsaCool biedt aan alle leeftijdscategorieën in het onderwijs de gelegenheid in contact te komen met de cultuur van andere delen van de wereld door onze dans-en muzieklessen, workshops en danstheaters aangepast voor scholen. Wij verzorgen ook voorstellingen op maat gebaseerd op interactie tussen de artiesten en de leerlingen.

"Joko" school versie

Doelgroep: Voortgezet onderwijs
Periode dat de show beschikbaar is: mei t/m juli en september t/m december 2012.

Voorbereiding: (3 keuzemogelijkheden)
1. Salsa dans en Afrikaanse dans:
Ter voorbereiding op het bekijken van "Joko" kunnen leerlingen de inleiding salsa dans en Afrikaanse dans volgen. In de inleiding gaat de artistiek leider dieper in op wat salsa dans en Afrikaanse dans inhoud, hoe een werkdag van een danser eruit ziet en hoe het idee is ontstaan dat donkere mensen  beter zouden dansen dan blanke?

2. Danslessen naar keuze:
Voorafgaand aan het bekijken van "Joko" kunnen de leerlingen in een dansles kennis maken met de dansstijl van Dansschool SalsaCool. Er wordt een korte uitleg gegeven over de gekozen dansstijl, zijn afkomst en het ontstaan ervan. De leerlingen leren basisbewegingen dat ze later in de workshop gaan toepassen om tot een kleine uitvoering te komen. Wat denk je bijvoorbeeld van onze unieke en originele danslessen: Afrikaanse dans, Bollywood Dance, Buikdans, Country line dance, Limbo dance, Merengue, Reggeaton, Salsa, Samba, Streetdance, Zouk?

3. Muzieklessen naar keuze:
Ook hier wordt een korte uitleg gegeven over het gekozen muziekinstrument, zijn afkomst en het ontstaan ervan. De leerlingen leren basisritmes dat ze later in de lessen gaan gebruiken om tot een kleine uitvoering te komen.
Al deze lessen kunnen plaatsvinden in een geschikte ruimte op school en duren circa 1 uurtje. Wat denk je bijvoorbeeld van onze unieke en originele muzieklessen: Djembe, Doundoun, Sabar, Darbuka, Krin, Saxofoon.

Inleiding theatertechniek:
De voorstelling "Joko" begint met een inleiding  theatertechniek. Hierin wordt uitgelegd hoe wij van de mogelijkheid gebruik maken om verschillende soorten dans te mixen in een show, het spelen van live percussie en het gebruik van showkleding in het theater. Tijdens de voorstelling kunnen de leerlingen zien welke Afrikaanse muziek instrumenten en kostuums worden gebruikt bij "Joko" en welke effecten de kostuums geven in combinatie met  de  lichtinval tijdens de voorstelling. De inleiding duurt circa 20 minuten.

Dans-theatervoorstelling:
De voorstelling "Joko" wordt gedanst door de dansers van
La Compagnie Bina Africa“, de voorstelling duurt circa 40 minuten en kan tijdens schooltijd gespeeld worden, zowel in een theaterzaal geregeld door de school of in een geschikte ruimte op school.

Nagesprek met de dansers:
Na afloop van de voorstelling "Joko" kunnen de leerlingen in een nagesprek vragen stellen aan de dansers. Ongeveer 20 minuten.
Het is zeker aan te bevelen om zowel een voorbereiding als een nagesprek aan te bieden aan de leerlingen, zo krijgen zij een volledig beeld over het showelement tijdens theaterproducties. We zijn flexibel als er door gebrek aan tijd of ruimte een ander voorstel wordt gedaan. Dansschool SalsaCool kan het programma desgewenst aanpassen aan jullie mogelijkheden.

Voor kinderen, door kinderen
Je workshop ondersteunt kansarme kinderen in Congo - Kinshasa.
30% van de opbrengst van je workshop gaat rechtstreeks naar ons goede doel. Tijdens de workshop steun je zo op een sympathieke manier de kinderen in Congo.

Stichting Bayabi Foundation
Met alle plezier houden wij een lezing over het land Congo-Kinshasa, de levensomstandigheden van de kinderen daar, het ontstaan van onze stichting en hoe wij ons doel trachten te verwezenlijken.
Dankzij de inzet van alle kinderen is vooruitgang mogelijk, ook voor de kinderen in Kongo, jullie school kan ons hierbij extra helpen door het organiseren van allerhande activiteiten ten voordele van Congolese kinderen voor de aanschaf van schoolbanken, schoolmateriaal, sportmateriaal, enz.
Wij helpen jullie graag met het bedenken van mogelijke activiteiten, bv. Tijdens schoolfeesten, werkprojecten, integratie, godsdienstlessen…

Mede door jullie steun kunnen ook de Congolese kinderen met vertrouwen en vol goede moed hun school afmaken.

Voor meer informatie omtrent ons stichting, zie www.bayabi.org.

Offerte aanvragen voor dans-muzieklessen van Dansschool SalsaCool:
Een vrijblijvende offerte kan je aanvragen door het offerteformulier onderaan de pagina zo volledig mogelijk in te vullen.

Ook als een aantal onderwerpen nog niet bekend zijn, vermeld dat dan ook, zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Voor een efficiënte afhandeling vragen wij je om de gewenste dans- en muzieklessen/optreden, je naam, e-mailadres en telefoonnummer zorgvuldig in te vullen.


* Je contactformulier wordt gestuurd naar info@dansschool-salsacool.be. We streven er naar om binnen 5 werkdagen te reageren.

Standaard procedure
Na ontvangst van je ingevulde offerteformulier stellen wij de vrijblijvende offerte op. Je ontvangt deze op het e-mail adres dat je hebt ingevuld. Als je akkoord gaat met de offerte stuur je een email terug met je bevestiging en eventuele aanpassingen en/of wijzigingen. Vervolgens reserveren wij de docent(en) voor de workshop(s) en de gewenste locatie. Zodra wij van beide een akkoord hebben ontvangen volgt de definitieve bevestiging, samen met de digitale factuur.

Let op: wij beschouwen de reservering als definitief zodra het bedrag op onze rekening is bijgeschreven. Wij verzoeken je om op tijd te betalen (zie de uiterste betaaldatum onderaan op de factuur); na deze datum kunnen wij de reservering niet meer garanderen.

Last Minute
De aanvraag van een Salsa workshop die binnen 2 dagen moet plaatsvinden heeft een aangepaste procedure. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op (Loes Coenen T. +3179-7505083 /+316-20153296) tijdens werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur of per sms onder vermelding van:

De gewenste datum van de workshop
Het type workshop
De gewenste aanvangstijd
Het aantal deelnemers
De stad waar de workshop moet plaatsvinden
Wel of niet een eigen locatie ter beschikking?
Het telefoonnummer of email adres waar we je kunnen bereiken


Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Onze boekings- en annuleringsvoorwaarden
 • De bevestiging is bindend voor het minimale aantal deelnemers
 • Er wordt geen restitutie verleend bij vermindering van het aantal deelnemers na verzending van de bevestiging en de digitale factuur
 • Eventuele extra deelnemers kunnen uiterlijk 2 (werk)dagen van tevoren nog aangemeld worden via email
 • Pas na tijdige ontvangst van de betaling is de reservering definitief
 • Betaling dient plaats te vinden voor de uiterste betaaldatum die je vindt onderaan onze factuur
 • Zolang de betaling niet is bijgeschreven op onze rekening, behouden wij ons het recht voor om indien noodzakelijk tijdstippen, programma of locatie te wijzigen
 • Voor annulering: klik op annuleringsvoorwaarden.

Het Goede Doel
Je workshop ondersteunt kansarme kinderen in Congo-Kinshasa.
30% van de opbrengst van je workshop gaat rechtstreeks naar ons goede doel (Stichting Bayabi Foundation).
Tijdens de workshop ondersteun je zo op een sympathieke manier kinderen in Congo.
Zie www.bayabi.org voor meer informatie over onze stichting.

Wil je iets extra's bijdragen aan onze stichting voor de aanschaf / verwezenlijking van:
 • Schoolbanken
 • Schooldaken
 • Schoolborden
 • Sport op school
 • Varkensfokkerij
 • Schoolmateriaal

en wat nog meer ontbreekt:
stort dan jouw bijdrage onder vermelding van het project van jouw keuze op gironummer NL98INGB0009358562 (INGBNL2A) of bankrekening NL14RABO0387904549 (RABONL2U) op naam van Stichting Bayabi Foundation te Voorburg.